Încă din primele ore ale dimineţii, credincioşii au început să păşească pragul seminarului de la Roman,
Sfânta Liturghie a început cu procesiunea spre capela institutului, iar după salutul credincioşilor şi cuvântul de bun venit rostit de ministrul provincial, s-a proclamat cuvântul lui Dumnezeu şi Secvenţa la Sfânta Fecioară Maria Îndurerată.
Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de pr. Bogdan Emilian Balaşcă, director al Liceului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc din Assisi" din Roman, care a subliniat trei trăsături ale vieţii Slujitorului lui Dumnezeu, şi anume: fermitatea, suferinţa şi mângâierea, ce pot fi contemplate în scena Răstignirii Domnului şi a prezenţei la picioarele crucii a Maicii sale Îndurerate.
A luat cuvântul pr. Cristian Blăjuţ, vicepostulator al cauzei de beatificare, care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Dumnezeu pentru acest eveniment important în procesul de beatificare a părintelui, îndemnând ca pe mai departe să fie vizitată cripta care adăposteşte osemintele părintelui, să fie invocat ajutorul lui Dumnezeu prin mijlocirea Slujitorului său şi harul de a fi învrednicit, cât mai curând, de cinstea altarelor.
Înainte de binecuvântarea finală, PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, a adus un omagiu părintelui Anton Demeter, pe care l-a cunoscut şi a cărui mărturie de credinţă şi de jertfă i-a rămas profund întipărită în memorie. Preasfinţitul a îndemnat ca, pe lângă evocarea sa, să încercăm cu toţii să-i imităm virtuţile eroice şi trăirea exemplară a credinţei, pentru a ne bucura de sfinţenia la care suntem chemaţi cu toţii prin Botez.
După Sfânta Liturghie credincioşii s-au putut apropia de mormântul Slujitorului lui Dumnezeu pentru a se ruga, a-i aduce mulţumiri pentru harurile mijlocite şi a-i cere ajutorul pentru diferitele lor nevoi trupeşti şi sufleteşti.
Haruri si binecuvântări tuturor credincioșilor!